Met Rod Taylor en Al Campbell, beiden veteranen uit de Jamaicaanse reggae scene, weet UNITY weer twee kleppers naar de Kuub in Turnhout te halen.

Taylor begon zijn carrière als lid van The Aliens samen met Barry Brown en Johnny Lee, maar ging daarna al snel solo. Met 'Bad Man Comes And Goes', opgenomen voor Ossie Hibbert scoort hij een eerste bescheiden hit in 1975, maar echt doorbreken doet Taylor pas als hij samen met onder andere Prince Alla en Earl Zero deel gaat uitmaken van Bertram Brown's Freedom Sounds collectief en de hit 'Ethiopian Kings' opneemt. Tegenwoordig woont en werkt Rod Taylor in Frankrijk, waar hij in 2012 nog samen met Bob Wasa en de Positive Roots Band het uitstekende 'Original Roots' opnam.

De carrière van Al Campbell begint in het legendarische Studio One van Clement 'Coxsone' Dodd, waar hij eind jaren zestig als lid van The Thrillers begint op te nemen. Hij blijft er nog een tijd lang aan de slag als backing vocalist bij sessies van onder andere The Heptones en The Tamlins en neemt er uiteindelijk ook zijn eerste solo-single 'Don't Run Away' op. In de jaren zeventig en tachtig werkt Al met producers als Phil Pratt, Bunny Lee, Joe Gibbs en Lee Perry en weet hij zowel een reputatie in de roots als de lovers rock scene uit te bouwen. In die laatste categorie maakt hij vooral indruk met nummers als 'Gee Baby' (Sun Shot, 1976) en 'Late Night Blues' (JB Music, 1979) en dat zowel in Jamaica als het Verenigd Koninkrijk.

Beide heren zullen in de Kuub begeleid worden door onze nationale reggaetrots Asham Band!

Na de optredens is er nog een stomende afterparty met TSAR Soundsystem met Salomon Heritage ft Ras Tweed & Jah Heavy Load.

>> zaterdag 12 maart vanaf 20.15 uur in provinciaal cultuurhuis de Warande

>> 17 euro voorverkoop